You are here

Trabant túra

Trabant. Ki ne ismerné? Valakinek volt, valaki csak vezette, valaki csak ült benne, valaki csak szeretett volna. A lehetőség itt van. Sőt vezetheted is a papírjaguárjaink valamelyikét, ha benevezel erre a túrára. Ezek a csodák, amik a mieink, arra hivatottak, hogy megmutassák nektek a Dunakanyar szépségeit. A túra folyamán kijelölt helyekre kell elvinnetek a Zwickauból származó, már-már ereklyének számító autókat, ahol kisebb fejtörő után indulhattok a következő állomásra.

Az alábbi videón pedig megismerkedhettek az egyik papírjaguárunkkal:

 

Természetesen a program előtt megtanítjuk a trabant vezetés fortélyait mindenkinek, valamint  adunk egy túralapot, térképeket és pár kerdést is, csakhogy legyen egy kis kihívás is, ha trabant vezetés nem lenne elég:)

Az öt települést érintő körtúra folyamán nyolc kötelező állomás van, melyeket térképek és fotók segítségével kell megtalálni. Útközben egy-két fénykép erejéig megállni a táj szépsége miatt máshol is érdemes. Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány és Visegrád látványosságait nézhetitek meg a trabantos geo rally közben. A táv kb. 60 km-es, így bőven van időtök a program ideje alatt, hogy megtekintsétek az állomásokon az emlékműveket, templomokat, vagy megpihenjetek egy dunaparti kávézóban, vagy pékségnél.

Egy kis ízelítő Trabant túráinkról:

 

Ki emlékszik még milyen volt Trabantban utazni? Lássunk egy kis Trabant történelmet!

A Trabant keletnémet gépkocsitípus, a VEB Sachsenring nevű cég gyártotta. 1954-ben az állami autógyárak azt a feladatot kapták, hogy gyártsanak le nagyon gyorsan egy kisautót, aminek önsúlya nem haladja meg a 600 kg-ot, négyszemélyes, 100 km-en maximum 5,5 liter benzint fogyaszt és 4000 német márkánál nem kerül többe. Az első Trabant végül csak 1957-ben készült el, de rövidesen a szocialista országok, de főleg Kelet-Németország legnépszerűbb autója lett.

34 évig gyártották a Trabantot, ez alatt az idő alatt több, mint hárommillió talált gazdára belőle. Az utolsó időkben már négyütemű autók voltak. Az alapvetően kétütemű, pisztolyváltós, benzinszintjelző nélküli Trabant a szocializmus szimbólumává vált. Nem csak egy autó, hanem egy életérzés is a Trabant: több filmet és sorozatot is készítettek erről a világról. Egy amerikai újságíró azt írta, amikor Kelet-Berlinből megnyílt az út Nyugat-Berlinbe: „A szabadság bűze töltötte be a nyugat-berlini Kurfürstendammot.”- utalva az óriási Trabantáradatra.

A trabi egy négyszemélyes "jószág", így erre foglaláskor ügyeljetek. Ha nagyobb a család / társaság, akkor van lehetőség egyszerre több trabival a kirándulásra.
Ha szeretnéd újra átélni a Trabantozás felejthetetlen élményét, ne hagyd ki dunakanyari Trabant túránkat, vagy csak béreljétek ki 1-2 napra egy kis nosztalgiázásra.

Igény esetén programunk kitelepüléssel, más környéken is lebonyolítható, ennek többlet költségei felől kérjük írásban érdeklődjenek e-mail címünkön, a pontos helyszín megadásával.
Illetve lehetőség van utalvány formájában is - ajándékként adni a programot!

#trabanttúra #vezesstrabit #trabantozz #trabi601 #nosztalgiatúra #trabant601 #trabivezetés #trabantonszállni #nosztalgiázz #papírjaguár #tarbantvezetés #kormányváltó #kétüteműcsoda 

GÉPJÁRMŰ ADATAI:

Szállítható személyek száma: 4 fő
Ajtók száma: 2
Saját tömeg: 650 kg
Teljes tömeg: 1000 kg

 

 

 

 

 

 

MOTOR ADATAI:

Üzemanyag: Benzin + Olaj keverék
Váltó: Manuális, 4 sebességes
Teljesítmény 26 LE
Hajtás: Első kerék

 

 

 

 

 

 

FELSZERELTSÉG:

Forgatható kormány:)
Utcára néző panoráma ablakok
Zárható ajtók
Manuális klíma = letekerhető ablakok
Utastér fűtés
Szélvédő fűtés
Duda
Állítható vezetőoldali ülés
Állítható utasoldali ülés
Dönthető első ülések
Dönthető hátsó ülés (csak kombiban)
Trabant túra
Program information: 

Programtípus:  élményvezetés, kincskeresés, városnézés
Résztvevők létszáma:  1-24 fő
Korhatár:  - 
Időtartama:  3 óra
Helyszín: Dunakanyar 
Megjegyzés: A programhoz szükséges kellékeket, eszközöket biztosítjuk!
A gépjárműveket csak érvényes "B" kategóriás jogosítvánnyal lehet vezetni a KRESZ szabályainak betartása mellett.
Céges vagy családi rendezvények esetén kitelepüléssel is lebonyolítható a program.